понеділок, 5 червня 2017 р.

Навчальні куси за науково-педагогічним проектом "Інтелект України"

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 18.05.2017 року № 714 «Про завершення дослідно-експериментальної роботи за темою «Розробка та апробація навчально-методичного забезпечення реалізації науково-педагогічного проекту «Інтелект України» в основній школі загальноосвітніх навчальних закладів» з 31 травня по 3 червня 2017 року на базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» було проведено навчальні курси з теоретичної, методичної та практичної підготовки вчителів початкової школи Черкаської, Полтавської та Кіровоградської областей до роботи в проектних класах науково-педагогічного проекту «Інтелект України» в 2017-2018 н.р. Сертифікат

Відкрила навчальні курси Ольга Іванівна Кіян, координатор Проекту по Україні, кандидат педагогічних наук. З вітальним словом виступила Наталія Миколаївна Чепурна, ректор інституту, кандидат педагогічних наук, доцент.
          «Особливості навчально-виховного процесу в науково-педагогічному проекті «Інтелект України» в умовах реалізації «Концепції  нової  української  школи» слухачам курсів розкрила Щербакова Олена Олександрівна, психолог медико-психологічної групи Проекту, кандидат психологічних наук.
Булахова  Людмила Миколаївна, заступник керівника Проекту з якості освіти, заступник директора з НВР Харківської гімназії № 169, учитель вищої категорії, учитель-методист і Жук Галина Олексіївна, учитель вищої категорії, учитель-методист схарактеризували особливості викладання навчальних предметів «Читання», «Письмо», «Навчаємося разом» на підготовчому, генетичному та алфавітному етапах формування в першокласників первинних умінь і навичок читання та письма», а також особливості проведення уроків з навчальних предметів «Математика» та «Еврика» в науково-педагогічному проекті «Інтелект України».
          Вчителі-коучі: Караван Наталія Миколаївна (м. Городище), Паришкура Юлія Миколаївна (м. Корсунь-Шевченківський), П’ятківська Алла Леонідівна (м. Умань), Рудковська Олена Валеріївна (м. Боярка), Чоботок Тетяна Вікторівна (м. Бориспіль) під час практичних занять в коуч-групах презентували педагогам методику викладання навчальних предметів «Читання», «Письмо», «Навчаємося разом» на підготовчому, генетичному та алфавітному етапах формування первинних умінь і навичок читання та письма», а також теоретичні та методологічні засади уроків з навчальних предметів «Математика» та «Еврика».
Смірнова Ніна Володимирівна висвітлила місце та роль навчального предмета «Навчаємося разом» у процесі формування в учнів проектних класів ключової компетентності «вміння вчитися».
           Одним із ключових аспектів науково-педагогічного проекту «Інтелект України» є національно-патріотичне виховання, акцент на якому зробила під час лекції      Гавлітіна Тетяна Миколаївна, проректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.
         Даниленко Георгій Миколайович, керівник медико-психологічної групи Проекту, завідувач кафедри гігієни та соціальної медицини ХНУ імені В. Н. Каразіна, провідний  науковий  співробітник Інституту охорони здоров’я дітей і підлітків НАМН України, доктор  медичних  наук,  професор,       Щербакова Олена Олександрівна, психолог медико-психологічної групи Проекту, кандидат психологічних наук, Винокурова Світлана Олегівна, хореограф Проекту забезпечили проведення практичних занять з використання здоров’язбережувальних технологій у науково-педагогічному проекті «Інтелект України».
Пройшли навчання на  курсах і отримали відповідні сертифікати 52 вчителя: 22 – з Черкаської області, 18 – з Полтавської області, 11 – з Кіровоградської  і 1 вчитель з м. Києва.
Бажаємо усім педагогам плідної роботи в класах науково-педагогічного проекту «Інтелект України».

Немає коментарів:

Дописати коментар