Наслідуючи українську новорічну обрядовість, вечір з 13 на 14 січня називають Щедрим. До нього готують щедрий святковий новорічний стіл - вдруге протягом зимових свят вариться кутя, а на столі мають переважати м’ясні страви (ковбаси, смажене м’ясо, печеня тощо). До багатого столу готують також млинці, пироги з сиром, м’ясом, вареники зі сметаною. Головні святочні дійства Щедрого вечора це – щедрування, парубочі та дівочі «Маланки», «Коза».
Добровеличківський ліцей "ІНТЕЛЕКТ"
Діяльність
- Виховні години (40)
- Для батьків (24)
- екскурсії (22)
- Позакласні роботи (109)
- про мене (11)
- Свята (85)
- Творчість учнів (49)
- Уроки (14)
- Уроки математики (2)
- Уроки навчання грамоти (2)
- Уроки укр.мови (3)
- Уроки читання (6)
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар